21.11.2013 5457

Okulumuz 1969 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sivas Valisi Celal KAYACAN'IN girişimleri ile yaptırılmıştır.

Mahallemizin adı "Dört Eylül" olduğu için mahalle adı ile bağdaşması amacıyla okulumuzun adı "KONGRE İLKOKULU" olarak belirtilmiştir. 1997-1998 öğretim yılında zorunlu eğitim sekiz yıla çıkarıldığından okulumuzun adı "KONGRE İLKÖĞRETİM OKULU" olarak değiştirilmiştir.

2013-2014 Öğretim yılı itibariyle Okul dönüşümleri sonucunda okulumuz İLKOKUL olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuzun ilk müdürü Ahmet AYIK'TIR. Günümüze kadar sırasıyla Süleyman METİN, Hilmi BİLGET, Kemal YILMAZ, İbrahim KARAKÖY, Hamdi ÇAKIRER, M.Teyfik YILMAZ, S.Sebahattin KARADAĞ ve Osman BULUT  müdürlük yapmıştır.  Bilal AYDIN  yeni müdürü olarak 2023 yılı itibariyle okul müdürü olarak göreve başlamıştır.

Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır. Okul, veli, öğretmen ve çevre işbirliği iyi düzeydedir.

20/10/2023